2009. november 8., vasárnap

A FingerBoard-okról !!!!!



Nos néhányan kérték hogy meséljek erről az új őrületről, így ezt a bejegyzést erre szánom.
A fingerboard (ujjdeszka) egy kis méretű gördeszka, a trükköket és mozdulatokat az ujjakkal lehet elvégezni. Kidolgozottsága ugyanolyan, mint egy hagyományos gördeszkáé.
Míg más régebbi gyártmányok elég, hogy is mondjam kakik addig a mostanában boltokban, hipermarketekben beszerezhető termékek minősége időtartama igencsak megnövekedett, úgyszint rájuk a kereslet.
Az egyik legismertebb márka a Tech Deck, melynek gördeszkái kemény műanyagból készülnek, és ismert gyártók mintáit használják. Versenyeken viszont gyakran fából készült lapokat használnak, a nagyobb élethűség kedvéért. Egy fából készült lap ára magasabb, mint a műanyag lap ára.
Igen, nem káprázik a szemetek rendeznek versenyt is ezekkel a mókás kis "játékokkkal", sőt mi több nem is akármilyen versenyeket. De ne kanyarodjunk el a lényegtől, méghozzá attól miért is jó eme kis játékszer.

Pozitívumait foglalom össze pontokban:

1. Remek időtöltés gyermekeknek, tinédzsereknek, sőt még akár felnőtteknek is.

2.Ezt a pontot anyukák figyelmébe ajánlom:
A skacok nem a gép fölött fognak görnyedni, hanem új szerzeményüket fogják próbálgatni, és sosem fogják megunni mert amint sikerül nekik egy trükk már próbálják is a következőt majd ha mind megvan kombinálják vagy pályát készítenek maguknak.

3.A legjobb az öszes pozitívum közül:
Az ezzel a játékszerrel végzett gyakorlás elképesztő fejlődést okoz a mozgáskoordinációs képességekben, sőt a reflexet és a reakcióidőt is teljesen feljavítja.
Ezeket nem én találtam ki, kutatásokban leírták, kipróbálták, kikísérletezték, megfigyelték, hogy a gyakorlás a gyerekek 75%-ánál elképesztő szembetűnő mérhető különbséget hozott.

4.Elősegíti a művészeti késségeket, tehát a srác szebben rajzol vagy ír kinél hogy és milyen mértékben.

5.És egyben utolsó:
Egy nagyszabású versenyen akár pénzjutalom is ütheti a markát az ügyes kezű versenyzőnek.

Végül a véleményem

Először is, tök FLASH (király) egy kis gördeszkával jó kis trükköket bemutatni.
Én már egy ideje gyakorlom és meg kell hogy mondjam, nem is megy olyan rosszul.
És rajtam kívül még több száz millió fiatal gondolja azt, hogy ez egy jó kis időtöltés, És sztem ennyien nem tévedhetnek.
Kedves Anyukák, Fiatalok, esetleg Apukák, vagy netán néhány Haver ha meggyőztelek titeket kérlek egy igent, ha nem akkor nemet írjatok a kommentekbe. Kélek mindenféleképpen írjatok magyarázatot döntésetek miértjéről.

Kiseri a Te válaszodra vagyok a legkiváncsibb!!!

6 megjegyzés:

Erika írta...

Bocs, hogy eddig vaciláltam... még mindig nem tudok igent vagy nemet mondani...
De nagyon köszi az infot!!!
Igazából pont az a bajom vele, h már megint bezárnak a szobába fiatalokat "sportolni", oké, a számítógépnél jobb, de Jakab amúgysem lóg a gép előtt.
A mozgáskoordinációja szegénykémnek nulla... tehát jó lenne, ha ez tényleg segítene, de inkább kinti mozgásra venném rá, viszont arra nehezen lehet, szóval kész dilemma vagyok még mindig...
A drágám pályát már eszkábált magának(folyton dolgozik valamin), egy barátjával játszottak ilyet és akkor tetszett meg neki.
Szóval igen vagy nem?! azt hiszem, igen lesz belőle... örülnék, ha szebben írna...:)

Erika írta...

Hát nem könnyű!!! Elkezdtem keresni neki a neten, a játékboltban, de mind ocsmány és undorító mintákkal, jelekkel van tele...:(( van olyan egyáltalán, ami GYEREKNEK való?! Segíííííts!!!!

Dorián írta...

Húúúúú
hát mit is mondjak erre.
Most iagazán meg fogtál.
Igazából majdnem az összes ilyen de van egykét kivétel.
Van egy márka amelynek az a neve hogy ToyMachine.
Mivel ezek a játékok mind mind mind-mind a boltban megtalálható
gördeszkáknak a kicsinyített másai ezért minden egyes márka több munkályát is fel lehet ismerni bennük.
Nos a ToyMachine éppen olyan fajta amelyen aranyos kis robotok meg minták vannak szép színekben, persze van menő fajta is de szerintem az egész márka nagyon király.
Van néhány képem ezekről holnap után írok egy posztot amiben ezek benne lesznek.

Erika írta...

Köszi, közben találtunk egyet, ami belefér az ízlésünkbe:)
Már nincs fenn a kínálatban, mert megvettük, az offlineshop.hu-n. 4 darabos készlet, biciklik vannak rajta. Remélem, nem valami gagyi... Tech Deck "Cliché".

Dorián írta...

A cliché is nagyon jó márka
Használja jakab egészséggel
XD

Erika írta...

Köszi a segítséget, Dorián! Jakabot nagyon boldoggá tetted...:)